طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی

به گزارش مجله سرگرمی، آش ماست، یکی از خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که در دو نوع شیرازی و تبریزی طبخ می‌شود. این آش به دلیل طعم بی‌نظیر و خواص فوق‌العاده‌ای که دارد، در بین مردم بسیار محبوب است و در سفره‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. در این مطلب، طرز تهیه آش ماست به دو روش شیرازی و تبریزی را به شما آموزش می‌دهیم تا از پخت این آش لذیذ در منزل لذت ببرید.

طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی

برای مطالعه بیشتر با thailandro.ir:  سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

طرز تهیه آش ماست در بین خیلی از استان ها متفاوت و رایج است. در این بین برای استفاده شما دو روش تهیه برای آش ماست به روش های مختلف تبریزی و شیرازی آماده شده است که امید آن است نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید. آش ماست یک غذای کاملا سبک و مقو است.

1 - آش ماست تبریزی

مواد لازم آش ماست تبریزی

مادهمقدار
ماستبه مقدار لازم
برنج1 پیمانه
سبزی آش1 کیلوگرم
سیب زمینی متوسط1 عدد
عدس1 پیمانه
پیاز متوسط2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
آب گوشت4 لیوان
گوشت چرخ کرده100 گرم
آرد ذرت1 قاشق غذاخوری

دستور پخت آش ماست تبریزی:

برنج را شسته و به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. عدس را شسته و در قابلمه در بسته، با آب جوش به مدت 5 دقیقه بخیسانید.

در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته و پیاز ها را خلالی ریز کرده و درون قابلمه ریخته و مقداری تفت دهید تا سبک شوند، سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا طلایی شوند.

آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز بیافزایید و کمی تفت دهید.

دو لیوان آب گوشت را به عدس و پیاز اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.

زمانی که مواد آش جوشید در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت عدس ها نیم پز شوند.

سیب زمینی ها را نگینی خرد و در روغن سرخشان کنید.

گوشت چرخ کرده با یک عدد پیاز کوچک رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت کوفته ریزه درست کرده و در مقداری روغن سرخشان کنید.

وقتی عدس نیم پز شد، آب برنج را گرفته و به عدس اضافه کرده، و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.

در ظرفی پیاز را رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کرده و باقیمانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.

بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را اضافه و بعد از چند دقیقه کوفته ریزه ها را به آش بیافزایید.

بعد از یک ربع تا 20 دقیقه آش ماست آماده است. موقعی که میخواهید سرو کنید ماست را به آش اضافه کنید و نوش جان فرمایید.

2 - آش ماست شیرازی

مواد لازم آش ماست شیرازی

مادهمقدار
برنج200 گرم
لپه125 گرم
گوشت125 گرم
سبزی ترخون و شوید ریز شده1 پیمانه
ماستنیم کیلوگرم
پیاز2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبهبه مقدار لازم

دستور پخت آش ماست شیرازی

لپه و برنج را جداگانه از یک ساعت قبل در آب خیس کنید.

گوشت را همراه یک پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب بگذارید بپزد، سپس استخوان های آن را جدا کرده و خوب له کنید.

برنج را به همراه 7 پیمانه آب با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و خوب له شود.

لپه ها را نیز جدا در قابلمه ای با آب بگذارید تا خوب پخته شوند.

سبزی را ریز ساطوری کرده و به برنج پخته و له شده اضافه کنید؛ و زمان دهید تا سبزی ها پخته شوند.

گوشت له شده و لپه پخته شده را به برنج و سبزی اضافه کرده، در قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم بگذارید آش غلظت یابد و جا بیفتد.

آش را هرچند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد تا وقتی خوب غلیظ و سفت شد حرارت را خاموش کرده و بگذارید آش کمی خنک شود.

ماست را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به آش که از داغی افتاده و کمی سرد شده اضافه نمایید و در ظرف موردنظر سرو و نوش جان کنید.

نکات تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه

برنج: برنج، پایه اصلی آش ماست، منبع غنی از کربوهیدرات، ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و ویتامین B است. این ماده غذایی به هضم غذا کمک می‌کند، انرژی بدن را افزایش می‌دهد و برای سلامت قلب و عروق مفید است.

عدس: عدس، حبوباتی مغذی و سرشار از پروتئین، فیبر، آهن، فسفر و پتاسیم است. این ماده غذایی قند خون را تنظیم می‌کند، به سلامت گوارش کمک می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

ماست: ماست، لبنیاتی پرخاصیت و سرشار از کلسیم، پروبیوتیک، ویتامین B12 و پتاسیم است. این ماده غذایی به سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند، سیستم گوارش را تقویت می‌کند و از ابتلا به بیماری‌های التهابی پیشگیری می‌کند.

سبزی آش: سبزی آش، مخلوطی از سبزی‌های معطر مانند تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله است. این سبزی‌ها سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند. سبزی آش به تقویت سیستم ایمنی بدن، سم‌زدایی بدن و پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌کند.

پیاز: پیاز، منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C و فیبر است. این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند.

سیر: سیر، گیاهی دارویی با خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد قارچی است. این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان کمک می‌کند.

زردچوبه: زردچوبه، ادویه‌ای معطر و سرشار از کورکومین است. کورکومین خواص ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد التهابی دارد. این ماده غذایی به تقویت حافظه، بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون کمک می‌کند.

نعنا: نعنا، گیاهی معطر با خواص گوارشی، ضد تهوع و ضد اسپاسم است. این ماده غذایی به هضم غذا، تسکین درد معده و آرامش اعصاب کمک می‌کند.

گوشت چرخ‌کرده: گوشت چرخ‌کرده، منبعی غنی از پروتئین، آهن، روی و ویتامین B12 است. این ماده غذایی به تقویت عضلات، افزایش انرژی بدن و پیشگیری از کم‌خونی کمک می‌کند.

رشته: رشته، نوعی پاستای تهیه شده از آرد گندم است. رشته منبعی از کربوهیدرات و فیبر است. این ماده غذایی به هضم غذا، تامین انرژی بدن و احساس سیری کمک می‌کند.

سخن پایانی

آش ماست، غذایی خوشمزه و مقوی است که علاوه بر طعم بی‌نظیر، خواص و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. با طبخ این آش در منزل، می‌توانید از یک وعده غذایی سالم و مغذی لذت ببرید و به سلامتی خود و خانواده‌تان کمک کنید.

انتشار: 23 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 114280

به "طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید